Elles recomanen

Un grup de dones entre les quals hi ha escriptores, blogueres i, sobretot, lectores, ens recomanen una lectura per aquest estiu. Passeu i gaudiu… Saben del que parlen.

Margarida Aritzeta ens recomana «Quartet d’Alexandria». Lawrence Durrell. Tetralogia. Edicions Proa.  Traducció de Manuel de Pedrolo i de Jordi Arbonés.

«Tetralogia de novel·les publicades entre 1957 y 1960. Són quatre perspectives diferents d’un mateix conjunt de personatges davant els esdeveniments que tenen lloc a Alexandria i Egipte, abans i durant la Segona Guerra Mundial». Podreu trobar-la en llibreries de vell.

Esperança Camps ens recomana «La mort i la primavera», Mercè Rodoreda. Club Editor.

«La novel·la més tràgica de Mercè Rodoreda. Obra inacabada, va ser publicada un cop ja morta l’autora. Ens parla de la mort i de la desolació utilitzant simbolismes». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Empar Fernández ens recomana «La senyora Osmond». Jonh Banville. Edicions Bromera. Traducció Eduard Castanyo.

«John Banville s’atreveix amb el repte de finalitzar l’obra de Henry James, “Retrat d’una dama”. Novel·la feminista, defensarà la llibertat de la dona tant en la vida com en la literatura». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Àngels Freixa ens recomana «El mar, el mar». Iris Murdoch. Edicions de 1984. Traducció de Laura Baena i Garcia.

«Crònica de les obsessions que habiten en la ment d’un dramaturg egocèntric que s’obsessiona amb el seu primer amor i on l’egoisme serà el veritable motor dels seus ideals romàntics». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Montse Galera ens recomana «L’agulla daurada». Montserrar Roig. Grup62.

«Crònica del viatge que la mateixa Montserrat Roig va realitzar a Leningrad amb la finalitat de conèixer el setge nazi a la ciutat explicat pels supervivents». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Raquel Gámez Serrano ens recomana «Oi que maten els cavalls?». Horace McCoy. Navona. Traducció de Marta Martín.

«És la història d’una parella que volen triomfar al món del cinema. McCoy retrata hàbilment la precarietat que imposa una societat capitalista, on el que impera és el show, el business per sobre de qualsevol valor moral». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Charo González Herrera ens recomana «Joc brut». Manuel de Pedrolo. Grup62.

«Composta per quatre capítols, és l’obra més popular de Manuel de Pedrolo. Novel·la policíaca que descriu a un home i una dona atrapats en un joc d’amor i d’interessos». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Susana Hernández ens recomana «Les noies». Emma Cline. Editorial Anagrama. Traducció de Ernest Riera.

«Una obra lànguida que s’inspira en el sagnant succés on Charles Manson, líder d’una comuna, va ordenar als seus seguidors l’assassinat de diverses persones en una casa de Beverly Hills». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Graziella Moreno ens recomana «El temps de les cireres». Montserrat Roig. Grup62.

«Retrat de tres generacions d’una família a partir de la qual Montserrat Roig fa una mirada crítica a la burgesia catalana i un retrat social de tota una època». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

Anna Maria Villalonga ens recomana «La terra prohibida». Manuel de Pedrolo. Tetralogia en dos volums. Comanegra.

«L’obra de més valor històric de Manuel de Pedrolo, imprescindible per entendre les arrels socials del moviment independentista català, i que ens parla sobre la resistència clandestina en els anys 50». Podreu trobar-la a totes les llibreries.

 

Share Button